Nieuws

Digitale afronding Leusdens Sport- en Beweegakkoord

02 apr 2020 Nieuws

‘De feestelijke ondertekening op 17 maart van het  Leusdens Sport- en Beweegakkoord moest  vanwege de coronacrisis worden afgelast maar niettemin ligt het ondertekeningsproces nog steeds op schema’, aldus Edwin Korenberg (sportformateur in Leusden).

Het akkoord, waarin JBC De Hakhorst participeert, heeft als doel een concrete bijdrage te leveren aan een gezond en sportief Leusden. Activiteiten die onderdeel uitmaken van het akkoord kunnen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden gesubsidieerd.

Tijdens de bijeenkomst in De Korf op 3 februari (zie foto) werd met de geïnteresseerden, zoals Lariks, sportverenigingen, onderwijsinstellingen en inwoners van Leusden het concept akkoord besproken. De uitwerking, toegespitst op concrete acties, zou daarna plaatsvinden met als doel de definitieve versie op 17 maart feestelijk te ondertekenen bij de hockeyclub MHC Leusden.

Digitale ondertekening
Korenberg: ‘Corona heeft onze plannen doorkruist maar het proces is digitaal voortgezet. De tekst van het definitieve akkoord is per e-mail voor ondertekening naar de ruim 40 participanten gestuurd. Op 3 april had reeds 75% van hen het formulier geretourneerd. De bedoeling is dat het digitaal ondertekende akkoord uiterlijk 8 april wordt ingediend bij het ministerie van VWS. Naar verwachting levert dit voor Leusden een subsidiebedrag  €20.000,- op. Uiteraard blijft het de bedoeling dat de feestelijke bijeenkomst later dit jaar alsnog zal plaatsvinden’.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NL Petanque

NJBB Midden