Leusder Doubletten Competitie (LDC)

De Leusder Doubletten Competitie ( LDC )

Na een succesvolle Leusder Doubletten Competitie in 2022 hebben de beide Sport/Wedstrijdcommissies besloten dit jaar wederom een interne competitie te gaan spelen met Amicale. De ervaring heeft geleerd dat we wel wat aanpassingen gaan doorvoeren. We gaan over tot een competitie bestaande uit verschillende klassen waarbij de eindrankschikking van vorig jaar grotendeels bepalend zal zijn voor de indeling van die klassen. Hiermee zal er naar verwachting meer spelplezier ontstaat bij de deelnemers doordat je bent ingedeeld in een poule met teams die meer op hetzelfde niveau spelen.

Een veelvoud van 10 teams is ingedeeld in 3 klassen: Een Hoofdklasse, een Eersteklasse en een Tweedeklasse. De 3 poules spelen 9 woensdagavonden 2 partijen op per avond waardoor we hopen te voorkomen dat het erg laat wordt. Melden: 19.15 uur; Aanvang 19.30 uur.

De speeldata zijn: 22/2, 29/3, 26/4, 24/5, 26/7, 23/8, 27/9, 25/10, 22/11

De locaties waar ieder team op de desbetreffende datum moet spelen staan in het overzicht op de bladzijde “Speelschema LDC” van deze site.

Aan het einde van deze competitie promoveren en degraderen er teams. Uit iedere poule degraderen de twee onderste teams naar de daar onder liggende poule omgekeerd promoveren de bovenste twee teams naar de naast hogere klasse.

Het inschakelen van invallers is slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan.

De Sportcommissie en Wedstrijdcommissie wensen iedereen een sportief en gezellige competitie.