Ontspanning

Ontspanning

Is petanque ontspannend? Zeker ook bij JBC De Hakhorst. Men speelt er in een ontspannen sfeer en toch gaat het er serieus aan toe. Het spel vraagt tactiek, techniek en concentratie. Dus loskomen van de dagelijkse besognes.
Op een aantal dagen in de week wordt er zoals dat heet gehusseld. Men speelt dan met een willekeurige partner. Zo leren velen de andere clubgenoten kennen.
Men zoekt de ontspanning ook nadien en tijdens de pauzes, door gebruik te maken van de kantine of het met groen omzoomde terras.

 


Competitie

Intern wordt er vanzelfsprekend ook in competitieverband gespeeld. Hetzij als doubletten, hetzij in triplettenvorm als ook tête-à-tête. Als lid van JBC de Hakhorst bent u aangesloten bij de NJBB dus kunt u aan alle toernooien deelnemen.
Behorende tot district Midden speelt JBC De Hakhorst mee in regionale competities. Maar ook wordt deelgenomen aan landelijke wedstrijden.
Met ingang van het komende winterseizoen wordt in een aantal divisies meegedaan aan de Nationale Petanque Competitie.
JBC De Hakhorst organiseert ook enige malen per jaar een Hart van Nederlandtoernooi en andere open toernooien. Aan deze toernooien nemen vele deelnemers uit het gehele land deel.

Gezelligheid

Waarvoor heb je een groot terras in een parkachtige omgeving ? Waarvoor heb je een prachtige kantine en een bar? Voor de gezelligheid toch zeker! En die gezelligheid vindt men zeker terug bij JBC De Hakhorst. Zeker na afloop van gespeelde partijen wordt er menig babbeltje gehouden en een glaasje gedronken.
Valt er wat te vieren? Cateraars kunnen voor een geweldige maaltijd zorgen. Ook onze geluidsapparatuur is van de modernste snufjes voorzien.

Voorzieningen

JBC De Hakhorst beschikt over 16 binnenbanen en 32 buitenbanen. Deze laatste zijn met veel groen omgeven en sluiten aan aan een terras. De club heeft een ruime kantine met bar waar men diverse dranken en snacks kan verkrijgen.
Er is geluidsapparatuur met draadloze microfoons. Uitslagen worden vermeld op grote videoschermen.
Het geheel is rolstoeltoegankelijk.